logo

Could not compile stylesheet for simplistic. Using last compiled stylesheet.

USB mouse is not connecting...

posted in IGEPv2
Tuesday, April 16 2013, 08:33 AM
0
Hi,

That is dmesg log when I connect the USB mouse.
sec. 73-82 is the mouse
sec. 101-103 the USB stick, that have been successfully recognized and working.

The same behavior also found in Linaro-distro from wiki.

[   73.662445] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
[   76.740539] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
[   79.818664] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
[   82.896789] hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?
[   82.904052] ehci-omap ehci-omap.0: port 1 cannot be enabled
[   82.909881] ehci-omap ehci-omap.0: Maybe your device is not a high speed device?
[   82.917602] ehci-omap ehci-omap.0: USB host (EHCI) controller does not support full speed or low speed device on it's root port.
[   82.929656] ehci-omap ehci-omap.0: Please connect full/low speed device via a high speed hub.
[   82.938568] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1
------
[  101.693664] usb 1-1: new high speed USB device using ehci-omap and address 6
[  101.853820] usb 1-1: New USB device found, idVendor=0951, idProduct=1643
[  101.860809] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
[  101.868255] usb 1-1: Product: DataTraveler G3
[  101.872802] usb 1-1: Manufacturer: Kingston
[  101.877166] usb 1-1: SerialNumber: 001CC0EC34CAFD1095BA7A0F
[  101.890167] scsi0 : usb-storage 1-1:1.0
[  101.958129] usbcore: registered new interface driver uas
[  102.922790] scsi 0:0:0:0: Direct-Access     Kingston DataTraveler G3  1.00 PQ: 0 ANSI: 4
[  102.932983] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
[  102.941131] sd 0:0:0:0: [sda] 15131636 512-byte logical blocks: (7.74 GB/7.21 GiB)
[  102.959228] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[  102.964233] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[  102.992614] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[  103.006042]  sda: sda1
[  103.014984] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[  103.021331] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk
[  103.281433] FAT: invalid media value (0x00)
[  103.285827] VFS: Can't find a valid FAT filesystem on dev sda.

Accepted Answer

Tuesday, April 16 2013, 09:43 AM - #permalink
0
Hi justason,

IGEPv2 supports USB High-speed traffic (USB 2.0), but Full-speed/Low-speed traffic (USB 1.x) is not supported. The problem resides in a silicon errata from OMAP DM3730 (See Advisory 1.56 from http://www.ti.com/lit/er/sprz319e/sprz319e.pdf). For this reason, your board can not detect your mouse.

You can use an USB Hub to avoid this problem and connect any USB device.

Hope it helps you.
The reply is currently minimized Show
Responses (0)
  • There are no replies here yet.
Your Reply

SUPPORT


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
IGEP Community Wiki
IGEP Community Forum
IGEP Community Online Chat